Stengs heeft duidelijke voorkeur: 'Daar hebben Myron en ik het vaak over'

Stengs heeft duidelijke voorkeur: 'Daar hebben Myron en ik het vaak over'

21-12-2020 07:07
30

Calvin Stengs startte tegen Willem II als 'Nummer 10' bij AZ en dat wierp meteen zijn vruchten af voor de Alkmaarders. De aanvaller geeft zelf aan graag op die positie te spelen, aangezien het voor hem dan makkelijker is om te combineren met Myron Boadu.

Stengs is duidelijk wanneer hem gevraagd wordt naar zijn nieuwe positie onder trainer Pascal Jansen. Het heeft zo zijn voordelen: de connectie met Boadu is vanaf die positie beter. "Daar hebben Myron en ik het vaak over: dat we elkaar meer moeten opzoeken", begint Stengs in gesprek met FOX Sports. "Die connectie was vorig seizoen erg goed. Dat moeten we dit seizoen ook weer zien te creëren. Dat we veel met elkaar bezig zijn."

Wedden

Meer odds

Het is vanaf de centrale positie ook wat makkelijker om het van afstand te proberen, geeft Stengs toe. Hij schoot AZ prachtig op een 3-2 voorsprong tegen Willem II, nadat Jansen hem had ingefluisterd het wat vaker van afstand te proberen. "Ik moet inderdaad wat gieriger zijn voor mezelf, als je snapt wat ik bedoel. Ik ben heel vaak op zoek naar de bal naar buiten, maar misschien moet ik meer naar de goal toe spelen, ervoor zorgen dat ik in de laatste fase vaker aan de bal ben. Dáár liggen mijn kwaliteiten."