Onbegrip over rood na charge op Veltman: 'Dit is de wereld waarin we leven'

Onbegrip over rood na charge op Veltman: 'Dit is de wereld waarin we leven'

Gepubliceerd: maandag 21 december 2020 om 10:22ma 21-12-2020 om 10:22

Sheffield United-manager Chris Wilder lijkt het niet eens met de rode kaart die John Lundstram kreeg tegen Brighton & Hove Albion. Vlak voor rust haalde hij Joël Veltman hard neer.

Lundstram ging te hard door op Veltman en moest met direct rood vertrokken. Wilder uit zijn twijfels. "Na de rode kaart veranderde de wedstrijd. Ik vind het nog steeds een contactsport en denk ook dat supporters en spelers het zo willen blijven zien. Het is aan de scheidsrechter om een beslissing te nemen", zegt Wilder tegen de BBC. "De scheidsrechter stuurde hem niet meteen weg, maar bekeek eerst de beelden. Dat moet ik accepteren. We moeten oppassen dat het niet een non-contactsport wordt. Voor mij is het controversieel."

Ook in gesprek met andere Engelse media uit Wilder zijn twijfels over de rode kaart. "Het moet een grensgevalletje zijn geweest, omdat hij de beelden is gaan bekijken. Ik moet oppassen met wat ik zeg. Ik speelde en trainde al vroeg in mijn carrière en toen was het nog een contactsport."

"Mensen spreken nu van een buitensporige tackle. Ik weet niet hoe je bepaalt dat je rustiger aan moet doen, maar dit is de wereld waarin we leven. Ik denk dat er totaal geen kwaad in de tackle zat. Als men het heeft over de snelheid en overmaat, is dat voor een voetbaldinosaurus als ik moeilijk te accepteren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is dit rood?

Ja
82%
Nee
18%
(1481 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws