Messi geeft openhartig interview: 'Ik merk aan mezelf dat ik wil blijven vechten'

Messi geeft openhartig interview: 'Ik merk aan mezelf dat ik wil blijven vechten'

21-12-2020 16:49
112

Lionel Messi zegt dat de rel rond zijn persoon van afgelopen zomer invloed heeft gehad op zijn spel bij FC Barcelona. De Argentijnse superster wilde weg uit Catalonië, maar mocht niet vertrekken en dat viel hem zwaar.

Messi geeft toe dat hij een bijzonder zware periode kende in de zomer. "De waarheid is dat het vandaag de dag goed met me gaat, maar het is ook waar dat ik het in de zomer erg moeilijk heb gehad", zegt de Argentijn in een openhartig interview met La Sexta. "Dat kwam door wat er allemaal gebeurd is. De manier waarop het seizoen eindigde, de burofax (waarin Messi aangaf te willen vertrekken, red.), dat had invloed op het begin van dit seizoen."

Onder trainer Ronald Koeman beleefden de Blaugranas een moeilijke start en dat kwam mede door het ontbreken van goals van Messi. Nu belooft de superster beterschap. "Vandaag gaat het goed en ik merk aan mezelf dat ik wil vechten voor alles wat ons nog te wachten staat. Ik weet dat de club een moeilijke tijd doormaakt, maar ik kijk er naar uit en ga nog steeds mijn best doen voor Barcelona."

De Catalanen staan op dit moment vijfde in La Liga en staan acht punten achter op koploper Atlético Madrid, dat ook nog eens een wedstrijd tegoed heeft. Dinsdagavond speelt de formatie van Koeman een uitwedstrijd bij Real Valladolid.