Wormuth reageert na tirade van Verbeek en interview Burgzorg

Wormuth reageert na tirade van Verbeek en interview Burgzorg

21-12-2020 19:50 Laatste update: 20:40
32

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth is niet van plan om Delano Burgzorg aan te pakken. De aanvaller gaf zondag aan dat hij regelmatig te laat komt en kreeg op z'n kop van Gertjan Verbeek.

De onthulling van Burgzorg dat hij vaak te laat komt, viel niet goed bij Verbeek. Wormuth gaat er soepel mee om. "Je hebt te maken met veel spelers en net zo veel karakters. Dat is mijn werk. Delano is een open jongen, dat hij na de wedstrijd zei dat hij vaker te laat komt, past bij hem. Hij heeft het hart op de tong. Aan de andere kant is het niet zo slim van hem om er publiekelijk wat over te zeggen", zegt de Duitser tegen TC Tubantia.

Wormuth, die zich heeft verdiept in psychologie, kijkt anders naar de discipline van Burgzorg. Hij haalt aan dat Mo Osman altijd als laatste het veld op komt en dat de scheidsrechter steeds op hem moest wachten. "In zijn geval was het een ritueel."

Wormuth zegt, op basis van wetenschap, dat de oorzaak van Burgzorgs te laat komen mogelijk in het verleden ligt. "Als je thuis geen routine of structuur gewend bent, kan het zijn dat je stiptheid en discipline mist. Daarnaast hoort hij tot de jongere generatie. Zij vinden veel dingen niet zo belangrijk en halen hun schouders op. Overigens hebben we het over een of twee minuten dat hij te laat is."

De club heeft Burgzorg al eens een uur eerder laten komen zodat hij alvast kan trainen in de gym. Maar volgens Wormuth is hij daarna alsnog te laat voor de bespreking. "Het is niet zijn intentie om iets verkeerd te doen. Hij heeft vandaag voor de groep moeten vertellen waarom hij steeds te laat is. De groep pikt het niet. Misschien helpt dat."