Beter geworden bij Ajax en Vitesse: 'Niveau enorm hoog, trainde met toppers'

Beter geworden bij Ajax en Vitesse: 'Niveau enorm hoog, trainde met toppers'

22-12-2020 08:05
14

Kostas Lamprou erkent dat hij misschien wel beter is dan ooit. De 29-jarige Griekse doelman moest zaterdag weliswaar vier keer vissen tegen PSV (1-4), maar hij voorkwam met enkele goede reddingen erger voor RKC Waalwijk.

Lamprou incasseerde op basis van de zogenaamde 'Expected goals tegen' minder doelpunten dan verwacht had mogen worden, zocht de NOS uit. Het was niet gek geweest als hij dit seizoen 25 tegendoelpunten had moeten incasseren, maar dat zijn er twintig. Alleen Remko Pasveer van Vitesse overlegt betere statistieken.

"Ik volg niet alle statistieken, al zie ik wel links en rechts dingen voorbijkomen", reageert Lamprou tegenover de omroep. "Maar ik ben enorm blij dat te horen. Dat geeft mij alleen maar kracht om nog harder te werken. Superblij, voor het team, maar ook voor mezelf." Hij geeft toe dat hij beter dan ooit lijkt te zijn. "Ja, misschien wel. Ik ben fit, voel me heel goed en heel zeker en ik heb gewoon plezier. En we trainen op een goed niveau. Ik ben hier op mijn plek, zou je kunnen zeggen."

Lamprou is blij met het vertrouwen van RKC-trainer Fred Grim, nadat hij de afgelopen seizoenen reserve was bij Ajax en Vitesse. Toch is hij in Amsterdam en Arnhem beter geworden, beweert hij. "Ja, honderd procent. Het niveau is bij die clubs enorm hoog. Ik speelde weinig, maar ik trainde met topspelers. En ook op mentaal gebied heb ik stappen gemaakt, vind ik."