Schmidt: 'Ihattaren deed niet genoeg, hij zat op het verkeerde pad'

Schmidt: 'Ihattaren deed niet genoeg, hij zat op het verkeerde pad'

22-12-2020 08:56
63

Roger Schmidt ziet dat het kwartje is gevallen bij Mohamed Ihattaren. De trainer van PSV kreeg veel kritiek toen hij de achttienjarige spelmaker op de bank posteerde, omdat hij niet tevreden was over diens inzet.

"Uiteraard is het zo dat Mo een moeilijke periode had dit seizoen. Hij was zijn focus kwijt en zijn fitness kwijt", legt Schmidt uit in gesprek met FOX Sports. "En hij speelde ook niet meer zo goed als hij kan. Dan is het een lastige weg terug. Want je moet een speler vertellen dat hij niet genoeg doet, dat hij op het verkeerde pad zit. Dan duurt het een tijdje totdat hij dat ook accepteert."

De Duitser stelt dat Ihattaren de knop heeft omgezet. "Hij is veel fitter dan bij aanvang van het seizoen en daardoor speelt hij beter. Hij heeft een nieuwe motivatie en heeft een heel andere houding, hij heeft er weer lol in. Hij loopt, hij rent, hij vecht, met bal, zonder bal en dan zie je dat hij alles kan. Dat is natuurlijk het perfecte resultaat, als je dat vast kunt houden."

De aanvallende middenvelder scoorde in de laatste twee Eredivisie-duels met FC Utrecht (2-1) en RKC Waalwijk (1-4), die beiden werden gewonnen.