Salah 'binnen achttien maanden weg bij Liverpool': 'Laten hem niet gratis gaan'

Salah 'binnen achttien maanden weg bij Liverpool': 'Laten hem niet gratis gaan'

22-12-2020 10:50
42

Gary Neville verwacht dat Mohammed Salah aan zijn laatste achttien maanden bij Liverpool bezig is. De oud-international van Engeland en analist bij Sky Sports ziet club en speler afstevenen op een breuk.

In de relatie tussen Salah en Liverpool zijn scheurtjes gekomen nadat manager Jürgen Klopp tijdens de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland niet hem, maar Trent Alexander-Arnold de aanvoerdersband gaf. In een interview met AS liet Salah vervolgens weten in de toekomst open te staan voor een transfer naar FC Barcelona of Real Madrid. Kort daarna was Klopp er snel bij om te zeggen dat alles pais en vree is tussen de twee partijen. 

"De geruchten verrassen me niet", zegt Neville bij Sky Sports. "Ik zei het een aantal jaar geleden al: ik heb het gevoel dat Salah nog in een ander land wil spelen. Ik zal Salah altijd boven Sadio Mané kiezen, omdat hij ijskoud is. Dat is waarschijnlijk ook waarom Real, Barça en PSG achter hem aanzitten."

Salah (28) heeft nog een contract tot medio 2023 in Liverpool en de kans is groot dat hij dat niet verlengt. "Ik denk niet dat Liverpool hem nu moet verkopen, maar de club zal binnen achttien maanden een beslissing moeten nemen over zijn toekomst. Liverpool gaat hem nooit transfervrij laten vertrekken", aldus Neville.