RTL bevestigt Champions League-plannen met Humberto Tan: 'Speelt hij een rol in'

RTL bevestigt Champions League-plannen met Humberto Tan: 'Speelt hij een rol in'

22-12-2020 16:57
69

Humberto Tan wordt vanaf komend seizoen het vaste gezicht van RTL tijdens de Champions League-avonden. De commerciële zender verzekerde zich vorige week van de uitzendrechten van het miljardenbal.

RTL heeft nu nog de Europa League in handen, terwijl Talpa de Champions League uitzendt: vanaf komend seizoen zijn de rollen dus omgekeerd. Simon Zijlemans en Bart Nolles nemen dit seizoen de presentatie van de Europa League-avonden voor hun rekening, maar zullen plaatsmaken voor Tan. "Hoe we de Champions League-avonden vorm gaan geven, gaan we de komende maanden bekijken, maar het klopt dat Humberto daar een rol in gaat spelen", bevestigt een woordvoerder tegenover het Algemeen Dagblad.

De 55-jarige presentator is al lange tijd in dienst van RTL. Tussen 2013 en 2018 was Tan het vaste gezicht van RTL Late Light, daarna gaf hij het stokje door aan Twan Huys. In het voorjaar van 2019 presenteerde hij de talkshow VTBL, die echter geen lang leven was beschoren. Komend seizoen is Tan dus weer te zien in een sportgerelateerd programma.