Siem de Jong moet verschil gaan maken voor Heerenveen: 'Dat merk je'

Siem de Jong moet verschil gaan maken voor Heerenveen: 'Dat merk je'

Gepubliceerd: dinsdag 22 december 2020 om 18:59di 22-12-2020 om 18:59

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen kijkt met een raar gevoel terug op de eerste seizoenshelft in de Eredivisie. De trainer had voor het seizoen getekend voor dit scenario, maar denkt dat er meer in had gezeten. Hij hoopt dat Siem de Jong na de winterstop het verschil kan maken voor Heerenveen.

"Het is heel dubbel. Als je dit had voorspeld aan het einde van de voorbereiding, had ik gezegd: potverdikkie, daar teken ik voor", begint Jansen in gesprek met Voetbal International. "Maar op dit moment heb ik er gemengde gevoelens bij. Denk ik ook wel: koekenbakkers, er had meer in gezeten. Eerlijk gezegd overheerst dat nu."

Jansen ziet dat het vooral aan de bal beter moet bij zijn ploeg. Hij hoopt dat De Jong na de winterstop zijn steentje bij kan dragen aan het positiespel van Heerenveen. "Siem kan geweldig voetballen, dat merk je op trainingen. Hij zorgt voor rust in het spel en heeft een geweldig idee over voetbal. Hij is ook fit. Na de winterstop kan hij voor ons gaan debuteren."

Heerenveen gaat in de winterstop op zoek naar versterkingen, zo geeft Jansen aan. Een extra keeper staat hoog op het verlanglijstje. "Het moeten wel écht versterkingen zijn. Geen spelers voor de breedte, maar jongens die gelijk kunnen spelen", aldus Jansen. Per Kristian Bratveit, een van de keepers die bij Heerenveen op de radar stond, gaat in ieder geval niet naar Friesland. Zijn komst is afgeketst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws