Huntelaar looft ploeggenoot bij Ajax: 'We hebben een connectie met elkaar'

Huntelaar looft ploeggenoot bij Ajax: 'We hebben een connectie met elkaar'

22-12-2020 19:10
24

Voor Klaas-Jan Huntelaar komt de winterstop op een ongelukkig moment. De Ajax-spits scoort er de laatste wedstrijden vrolijk op los. Hij is blij dat hij weer in de basis staat en geeft aan dat zijn connectie met Antony uitstekend is.

Huntelaar geeft aan dat het fijn is dat hij weer in de basis staat in Amsterdam. "Zeker. Toch is het wennen om weer negentig minuten te maken", begint hij op de clubwebsite. "Het gevoel van in een wedstrijdritme komen, wetende dat je weer speelt is gewoon anders dan wanneer je op de bank begint. Kijk, ik ben gewoon fit. Dat is het niet. Maar Willem II kan voor mij de derde wedstrijd worden in anderhalve week. Dat is even geleden."

De connectie tussen Antony en Huntelaar valt de laatste wedstrijden op. De Braziliaan was meermaals bij de treffers van Huntelaar betrokken. "Antony en ik hebben een connectie met elkaar", vervolgt Huntelaar. "Hij weet vaak waar ik ben. Zoiets gebeurt dan gewoon in een wedstrijd. Uiteindelijk gaat het erom dat ik een positie kies en hij het ziet. Je probeert daarin de verdediging van de tegenstander een stapje voor te zijn. Dan is het heel moeilijk te verdedigen."

Huntelaar kijkt met een dubbel gevoel terug op de vorige wedstrijd tegen ADO Den Haag. Bij rust stond het 0-4 voor Ajax, na negentig minuten spelen was het 2-4. "Iedere speler weet wat hij mee moet nemen uit die tweede helft tegen ADO. We kunnen niet op zeventig procent spelen, zoals je in die wedstrijd zag. Dat kan gewoon niet. De tweede helft was dik onder de maat", sluit Huntelaar af.