'Waslijst aan Feyenoord-afwezigen: ook Berghuis ontbreekt tegen Heerenveen'

'Waslijst aan Feyenoord-afwezigen: ook Berghuis ontbreekt tegen Heerenveen'

22-12-2020 19:54
58

Slecht nieuws voor Feyenoord: ook tegen sc Heerenveen moet de ploeg van trainer Dick Advocaat het doen zonder aanvoerder Steven Berghuis. De aanvaller ontbrak tegen Vitesse met liesklachten en de wedstrijd tegen Heerenveen komt nog te vroeg.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Berghuis viel in de slotfase van de wedstrijd tegen VVV-Venlo uit met liesklachten en ontbrak tegen Vitesse. Het duel met Heerenveen komt ook te vroeg: de aanvaller is niet fit genoeg om te starten. 

Zonder Berghuis verloor Feyenoord afgelopen weekend met 1-0 op bezoek bij Vitesse, waardoor de Rotterdammers vlak voor de winterstop op de vierde plaats staan met 26 punten. Tegen Heerenveen ontbreken naast Berghuis ook Bijlow (voet), Van Beek (voet), Bozenik (enkel), Haps (ziek), Conteh (bovenbeen), Kökçü (enkel) en Teixeira (kuitbeen).

Cenk Tosun moet de aanvallende problemen van Feyenoord na de winterstop een halt toeroepen, zo meldde het AD eerder al. De Turkse spits van Everton staat op het verlanglijstje van trainer Advocaat.