VVV mag drie kwartier lang hopen op stunt: PSV weer bovenaan na regelmatige zege

22-12-2020 21:51 Laatste update: 21:56
132

PSV heeft het kalenderjaar 2020 afgesloten met een driepunter en staat voorlopig samen met Ajax aan kop van de Eredivisie. VVV-Venlo mocht één helft lang hopen op een stunt in het regenachtige Eindhoven, maar de ploeg van Roger Schmidt boekte uiteindelijk een regelmatige thuiszege.

PSV begon zonder Donyell Malen, maar zocht meteen de aanval. Met name Cody Gakpo rook aan de openingstreffer, die echter aan de andere kant zou vallen, na een spaarzame uitval van VVV. Vito van Crooy kwam door op rechts en legde keurig terug op Jafar Arias, die Yvon Mvogo passeerde: 0-1.

Die voorsprong hield een klein kwartiertje stand: Noni Madueke versierde na een onhandige sliding van Christian Kum een strafschop en Philipp Max tekende voor de 1-1. VVV haalde met die gelijke stand de rust, maar doelman Thorsten Kirschbaum moest direct na rust opnieuw vissen. Max verzorgde ditmaal de assist en leverde de corner af, die binnen werd geknikt door Olivier Boscagli: 2-1.

Weer een kwartiertje later viel de wedstrijd definitief in het slot. Gakpo werd vrijgespeeld door Madueke en schoot de bal vol overtuiging in de verre hoek: 3-1. PSV speelde de wedstrijd rustig uit en tijdens de laatste dertig minuten gebeurde er weinig vermeldenswaardigs: Gakpo leek de 4-1 nog op zijn schoen te hebben, maar raakte de paal. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd scoorde PSV alsnog voor een vierde keer: Adrian Fein passeerde landgenoot Kirschbaum.

PSV sluit de eerste seizoenshelft af met 33 punten uit veertien wedstrijden: voorlopig evenveel als Ajax, dat woensdag nog in actie komt tegen Willem II. Na de winterstop moeten de Eindhovenaren er direct staan: op 10 januari wacht het bezoek aan Ajax, drie dagen later komt AZ naar het Philips Stadion. Ook VVV mag direct aan de bak: direct na de winterstop staan krachtmetingen met concurrenten Willem II en ADO Den Haag op het programma.