Ambitie ondanks nieuw Ajax-contract: 'Zal nadenken als goede aanbieding komt'

Ambitie ondanks nieuw Ajax-contract: 'Zal nadenken als goede aanbieding komt'

23-12-2020 10:12
77

Nicolás Tagliafico heeft zowel sportief als persoonlijk een moeilijk jaar achter de rug, vertelt hij in een interview met Trouw. De 28-jarige verdediger haalde niet zijn gebruikelijke niveau bij Ajax na de coronaonderbreking.

"Zo'n lange onderbreking had ik nog nooit gehad als voetballer. Toen we opnieuw moesten beginnen, bleek mijn ritme verdwenen. Dat maakte het lastig", zegt Tagliafico. "Zeker omdat we elke drie, vier dagen een nieuwe wedstrijd moesten spelen. Ik had diverse kleine blessures, waardoor ik niet kon brengen wat ik wilde. Nooit was ik echt op honderd procent."

Wedden

Meer odds

De Argentijn benadrukt bovendien dat de lat hoog is gelegd door hemzelf en Ajax. "Ik scoorde veel – iets wat ik niet had verwacht – en wist ook veel doelpunten te voorkomen. Met het team hebben we een mindere periode gehad, waar mijn mindere vorm en prestaties ook weer een gevolg van zijn. Het enige wat je dan kunt doen is hard blijven werken."

Tagliafico moet Kerst dit jaar zonder zijn familie vieren. "Ik heb mijn familie nu een jaar niet gezien", treurt de linksback. "Ik ben dit jaar twee keer in Argentinië geweest, maar mocht mijn familie niet zien omdat ik in de bubbel moest blijven. Dat was erg zwaar. Om voortdurend positief te blijven, was een grote uitdaging voor mij."

Tagliafico verlengde begin deze maand zijn contract tot medio 2023. Aan zijn ambities verandert echter niets. "Als er een aanbieding komt die zowel sportief als economisch goed is, dan zal ik daarover nadenken."