'Heerenveen moet verkopen en hoopt op minstens 12,5 miljoen voor Veerman'

'Heerenveen moet verkopen en hoopt op minstens 12,5 miljoen voor Veerman'

23-12-2020 11:04
154

Joey Veerman is aan zijn laatste seizoen bezig bij sc Heerenveen. Dat voorspelt clubwatcher Sander de Vries van de Leeuwarder Courant. De Friezen hebben het geld van een transfer nodig.

"Ze moeten elk jaar hun beste speler verkopen. Vorig jaar was het Chidera Ejuke, dit jaar zou het Veerman zijn. En dan moet je altijd maar weer afwachten wat je ervoor terug krijgt", zegt De Vries bij Koko Radio. "Als Ejuke voor 12,5 miljoen euro verkocht wordt, dan moet Veerman denk ik wel een vergelijkbare richting op. 12,5 miljoen is wel echt de ondergrens."

De Vries verwacht dat de interesse snel op gang komt voor de 22-jarige middenvelder. "Dat gaat gebeuren. Alleen in Nederland is Ajax de enige club die hem kan betalen. Feyenoord gaat het niet doen. Heerenveen gaat er in de winterstop alles aan doen om Veerman te behouden. Heerenveen is zowel sportief als financieel ontzettend afhankelijk van die jongen."

Volgens de journalist van de Leeuwarder Courant zou Ajax een mooie stap zijn. "Ik vind het wel echt een Ajax-speler. Een beetje een Euroshopper-Frenkie de Jong, de goedkopere variant." Veerman was in dertien Eredivisie-duels goed voor vier goals en vijf assists.