Vitesse voorkomt transfervrij vertrek: 'Zorgt ervoor dat keepers beter worden'

Vitesse voorkomt transfervrij vertrek: 'Zorgt ervoor dat keepers beter worden'

23-12-2020 12:45
11

Vitesse voorkomt een transfervrij vertrek van Jeroen Houwen. De 24-jarige doelman heeft zijn aflopende contract in Arnhem verlengd tot medio 2023, zo maakt de Gelderse club woensdag bekend.

Houwen ging in 2012 bij Vitesse aan de slag en sloot twee jaar later aan bij het eerste elftal. Hij debuteerde eind 2017 in het betaald voetbal en veroverde korte tijd een basisplaats onder interim-trainer Edward Sturing. Inmiddels is Houwen weer de stand-in van Remko Pasveer. Tot dusver kwam hij in twaalf officiële duels in actie voor Vitesse.

Wedden

Meer odds

"Bij Vitesse kan ik mijzelf goed verder ontwikkelen. Natuurlijk is mijn doel om in de toekomst eerste doelman van Vitesse te worden. Op dit moment doet Remko Pasveer het fantastisch. Ik zorg ervoor dat ik elke dag alles geef op de trainingen en er klaar voor ben als ik mijn kans krijg", zegt de sluitpost op de clubsite.

Technisch directeur Johannes Spors noemt Houwen een 'hele betrouwbare en stabiele doelman'. "Hij werkt hard, haalt een hoog niveau op de trainingen en zorgt er daarmee voor dat hijzelf en de andere doelmannen beter worden. We zijn er blij mee dat we ook op hem kunnen rekenen in de volgende seizoenen."

Eerder deze week verlengde ook Daan Huisman zijn contract bij Vitesse tot medio 2023, met een optie voor nog een seizoen.