AZ pakt kerstcadeautjes van Vitesse uit, gouden invalbeurt Druijf

23-12-2020 18:25 Laatste update: 18:59
164

AZ heeft het jaar afgesloten met een knappe zege op Vitesse. Mede dankzij een flitsend begin en invaller Ferdy Druijf werd het thuis 3-1 voor de Alkmaarders. Vitesse kwam er niet aan te pas. Het is de derde nederlaag voor de ploeg van Thomas Letsch.

Vitesse maakte tot nu toe veel indruk in de Eredivisie, maar kon dat bij AZ niet laten zien. Al na een paar minuten ging het mis toen Maximilian Wittek over de bal maaide en hij Jesper Karlsson het kerstcadeautje gretig uit zag pakken. Tijjani Reijnders leek na twintig minuten 2-0 te maken, maar Timo Letschert stond bij het doorkoppen buitenspel.

Tot aan het half uur was Vitesse tandeloos en bleef AZ eenvoudig overeind. Halverwege de tweede helft beet de ploeg van Letsch meer van zich af en werd het gevaarlijk via Matus Bero (2x) en Oussama Darfalou. Maar de goal viel aan de andere kant. Owen Wijndal tikte simpel naar Myron Boadu en de spits bepaalde de ruststand op 2-0. Dat gebeurde vijf minuten voor rust.

Het spel van Vitesse bood perspectief voor de tweede helft. Het werd meteen weer spannend toen Loïs Openda er twee minuten na rust met een gelukje 2-1 van maakte. Toen de volledig vrijstaande Reijnders een minuut later verzuimde er 3-1 van te maken, ging het duel lang gelijk op.

Het duel werd een kwartier voor tijd beslist door Druijf. Een gouden wissel van trainer Pascal Jansen, want de spits stond pas een paar tellen in het veld. Vitesse was alleen in de blessuretijd nog gevaarlijk. Nummer vijf AZ speelt zondag nog het inhaalduel met FC Utrecht, Vitesse blijft voorlopig derde.