Tadic: 'Wij zijn Ajax en moeten elk duel winnen, we moeten nu opstaan'

Tadic: 'Wij zijn Ajax en moeten elk duel winnen, we moeten nu opstaan'

23-12-2020 22:17
121

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic is absoluut niet te spreken over het puntenverlies tegen Willem II. De Servische aanvaller stelt dat het veel beter moet in aanloop naar de Eredivisie-topper tegen PSV na de korte winterstop.

"Wij waren slordig, leden te veel balverlies", zegt Tadic tegen FOX Sports over het 1-1 gelijkspel in Tilburg. " Misschien was het gemakzucht. We proberen wel scherp te zijn, ik weet niet wat er gebeurde. In de eerste helft moeten wij in een hoger tempo spelen, vaker van kant wisselen. We wilden te snel naar voren en verloren de bal. Het was niet goed", zoekt hij naar een verklaring.

Tadic erkent dat het een tegenvaller is richting de topduels in januari, te beginnen met PSV. "Wij zijn Ajax. Elke wedstrijd is belangrijk en moeten wij winnen. Wij moeten kritisch zijn en op alle vlakken beter spelen. Wij moeten nu opstaan", stelt de captain. "Soms verliezen we de bal te makkelijk en onze restverdediging was niet goed. We moeten meer energie leveren en sterker zijn in de persoonlijke duels. Nu een klein beetje rust en dan gaan we ons vol focussen op PSV."

Ook Ryan Gravenberch kijkt uit naar de Eredivisie-krakers. "In januari moet het gaan gebeuren. Er komen grote wedstrijden aan, te beginnen tegen PSV. We gaan er alles aan doen om die te winnen. We hebben veel wedstrijden gespeeld, maar nu hebben we een kleine winterstop. Daarin kunnen we onszelf even opladen."