Linssen ontketend tegen favoriete tegenstander: 'Ik zei het al tegen de fysio'

Linssen ontketend tegen favoriete tegenstander: 'Ik zei het al tegen de fysio'

23-12-2020 23:34 Laatste update: 23:40
50

Bryan Linssen was woensdagavond eindelijk los bij Feyenoord. De dertigjarige Limburger stond op slechts één treffer toen hij begon aan zijn laatste wedstrijd van het jaar, maar revancheerde zich tegen sc Heerenveen met een zuivere hattrick.

Stadionspeaker Peter Houtman liet zich ontvallen dat Linssen 'dit heel erg nodig had'. De afgelopen zomer bij Vitesse opgepikte aanvaller beaamde dit volmondig. "Dat is ook zo, daar hoeven we niet omheen te draaien. Ik had dit nodig en het ging ook in mijn hoofd zitten. Ik ben ook maar een mens", liet hij weten aan FOX Sports.

Linssen werd door velen al gewogen en te licht bevonden na zijn weinig succesvolle eerste seizoenshelft. "Ja, door word je altijd moe van... Maar je kan er niet zoveel mee. Het enige wat je kunt doen is dit, wat ik vandaag (woensdag, red.) heb gedaan. Alleen, dat komt niet vanzelf."

Dat het uitgerekend tegen Heerenveen weer lukte, was geen toeval. Linssen staat na woensdagavond op elf treffers tegen de Friezen. "Bij FC Groningen heb ik volgens mij twee jaar op rij de eerste goal van het seizoen tegen Heerenveen gemaakt, bij Heracles ook... Voor de wedstrijd wilde ik het zeggen, maar zei ik tegen de fysio: vraag maar na de wedstrijd wat ik nu wilde zeggen, want ik ga het nu niet zeggen. Dat brengt ongeluk. Ja... Lekker!", vertelde hij met een brede glimlach.