VP's Elftal van de Week: trio's van Feyenoord en AZ, vijf eenlingen

VP's Elftal van de Week: trio's van Feyenoord en AZ, vijf eenlingen

24-12-2020 10:00
60

De veertiende speelronde van de Eredivisie levert liefst drie nominaties op voor Feyenoord in ons Elftal van de Week. De ontketende Bryan Linssen heeft uiteraard een plekje afgedwongen. Ook AZ is goed vertegenwoordigd na de winst op Vitesse. 

Robbin Ruiter (Willem II)
Toegegeven: Robbin Ruiter zat mis bij de openingstreffer van Antony, maar hij maakte dat meer dan goed. Met enkele uitstekende reddingen in de slotfase voorkwam de 33-jarige doelman van Willem II dat Ajax alsnog met drie punten uit Tilburg vertrok.

Philipp Max (PSV)
De Duitse vleugelverdediger bewees in het laatste duel van PSV in 2020 nog maar eens een schot in de roos te zijn. Met een treffer en een assist had Philipp Max wederom een groot aandeel in de zege van de Eindhovenaren op VVV-Venlo (4-1).

Eric Botteghin (Feyenoord)
Hij zorgt al maanden voor verdeeldheid. Maar als Eric Botteghin speelt zoals tegen sc Heerenveen, dan is hij nog gewoon van toegevoegde waarde voor Feyenoord. De Braziliaan zal zijn zakken goed moeten legen, want Henk Veerman kwam er niet aan te pas.

Owen Wijndal (AZ)
AZ was helemaal niet zoveel beter dan Vitesse, maar behalve Teun Koopmeiners bewaakt ook Owen Wijndal steeds meer de ondergrens. Een volwassen prestatie van de Oranje-international, die nog een assist gaf op Myron Boadu.

Joris van Overeem (FC Utrecht)
Joris van Overeem sleepte FC Utrecht er zowel defensief als offensief doorheen tegen FC Emmen (3-2 winst). De controleur, al een aantal weken in goeden doen, tekende aan De Oude Meerdijk voor zijn eerste treffer van het seizoen.

Teun Koopmeiners (AZ)
De onvolprezen held van AZ. Teun Koopmeiners was weer belangrijk als de schakel tussen verdediging en aanval. De aanvoerder sneed zonder bal de pas af naar de Vitesse-aanvallers en aanvallend was hij de man bij wie de opbouw begon. Het was genoeg voor een 3-1 zege op Vitesse.

Mark Diemers (Feyenoord)
Het sneeuwde wellicht een beetje onder bij Bryan Linssen, maar ook die andere nieuweling van Feyenoord maakte een uitstekende indruk tegen Heerenveen. Mark Diemers stopte veel energie in de wedstrijd. Zonder twijfel één van zijn beste optredens.

Lisandro Semedo (Fortuna Sittard)
Lisandro Semedo zette de kroon op een feestmaand voor Fortuna Sittard. De Portugees schoot de Limburgers dinsdag in blessuretijd langs RKC Waalwijk. De ploeg van coach Sjors Ultee pakte daardoor liefst tien punten uit vier duels in december.

Deroy Duarte (Sparta)
Sparta gaat door een 0-2 zege bij FC Twente als middenmoter de winterstop in. Grote man was Deroy Duarte, die met een prachtig schot voor de beslissing zorgde. Daarmee begint hij technisch vernuft aan rendement te koppelen: het was al zijn vierde goal in evenzoveel wedstrijden.

Ferdy Druijf (AZ)
Ferdy Druijf krijgt nauwelijks speeltijd bij AZ, maar de supersub had tegen Vitesse slechts dertien seconden nodig om het net te vinden. Hij tekende in Arnhem bij zijn eerste balcontact voor de beslissende 3-1. Het is het snelste doelpunt van een invaller deze eeuw in de Eredivisie.

Bryan Linssen (Feyenoord)
Het was de avond van Bryan Linssen in het thuisduel van Feyenoord met sc Heerenveen. De ontketende Limburger leidde de Rotterdammers met een hattrick naar een 3-0 zege. Tot woensdag scoorde hij pas één keer, maar nu staat de teller plots op vier.