Robben: 'Kan dat ik over zes weken conclusie moet trekken: het is over en uit'

Robben: 'Kan dat ik over zes weken conclusie moet trekken: het is over en uit'

24-12-2020 07:29 Laatste update: 07:29
36

Arjen Robben had zich meer voorgesteld van zijn terugkeer op de Nederlandse velden. De aanvaller kwam tot 49 minuten in het shirt van FC Groningen in de eerste seizoenshelft. Hij wil niets liever dan doorgaan, maar het kan best zijn dat hij in de tweede seizoenshelft zijn conclusies trekt.

"Ik ben dit hele traject puur voor de club begonnen. Dat ik continu maar doorga, heeft ook met mijn eigen trots te maken, denk ik", begint Robben in een interview met RTV Noord. "Het rationale en het emotionele botst dan wel eens. Je kunt natuurlijk zeggen: Arjen, je hebt nu 49 minuten gespeeld en dat is gewoon te weinig. Ik had er óók meer van verwacht. En ergens weet ik dat het gaat lukken en dat wil ik ook graag laten zien."

Robben wil niets liever dan belangrijk zijn voor Groningen, maar blijft voorzichtig. "Het kan zijn dat ik over zes weken toch een andere conclusie moet trekken. Dat ik moet zeggen: het is over en uit. Maar ik heb de hoop dat het alsnog lukt. Ik hoef hier niet meer de sterren van de hemel te spelen, maar wil gewoon spelen. Op het veld staan en iets teruggeven aan al die mensen. Als ik op de club kom en ik zie daar 1500 shirts met m'n naam klaarliggen, dan denk ik dat ik door moet."

Ondanks het feit dat hij maar weinig mee kon spelen in de eerste helft van het seizoen, doet het Robben goed om te zien waar Groningen staat. "Daar kan ik van genieten. Ik vind het mooi om de ontwikkeling te zien die het team heeft doorgemaakt. De organisatie staat heel goed, met name verdedigend. Aanvallend kan en moet het beter. Je merkt hoe de jongens ermee bezig zijn. Iedereen is kritisch naar zichzelf en wil echt beter worden."