Schmidt helpt 'Schürrle-geruchten' de wereld uit: 'Ik geloof daar zelf niet in'

Schmidt helpt 'Schürrle-geruchten' de wereld uit: 'Ik geloof daar zelf niet in'

24-12-2020 09:36
72

Roger Schmidt kijkt tevreden terug op zijn eerste periode als PSV-trainer. De Eindhovenaren staan tweede achter Ajax en gaan vol goede moed richting de tweede seizoenshelft. De Duitse trainer is te spreken over zijn samenwerking met technisch directeur John de Jong.

PSV maakte afgelopen zomer een aantal klappers op de transfermarkt. Zo kwamen Ibrahim Sangaré en Mario Götze naar het Phillips Stadion. "De rol van John de Jong is heel belangrijk", stelt Schmidt in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij is in competitie met tal van buitenlandse clubs en moet een transfer telkens maar tot een goed einde zien te brengen. Dat heeft hij bijvoorbeeld met Sangaré knap gedaan, door goed te timen. In juli was hij echt nog niet haalbaar voor ons en een paar maanden later wel.

Hetzelfde geldt voor de transfer van Götze. "Ook bij Mario was het een kwestie van heel goed voorbereid zijn en dat waren we gelukkig. Er was nog ruimte om hem aan te trekken." Na de transfer van de Duitse spelmaker werd er voorzichtig al gesproken over de komst van André Schürle. De twee Duitsers grapten op social media wat met elkaar.

Schmidt heeft hier een duidelijke mening over: een transfer van de al gestopte Schürrle hoeven de PSV-fans niet te verwachten. "Op mijn zevenendertigste durfde ik het na een aantal zware blessures niet meer aan", denkt Schmidt terug aan zijn eigen carrière. "Het vuur brandde nog wel, maar ik werd angstig omdat mijn knieën niet meer wilden. Ik geloof zelf dan ook niet zo in transfers van al gestopte spelers, juist omdat bij hen dat vuur geblust is."