Mourinho fileert boze Alli na wissel tegen Stoke City: 'Ik was boos'

24-12-2020 09:58 Laatste update: 10:10
14

Tussen José Mourinho en Dele Alli lijkt het niet meer goed te komen bij Tottenham Hotspur. De middenvelder kreeg in het League Cup-duel met Stoke City de kans van de Portugese manager, maar die had na zestig minuten genoeg gezien.

Mourinho was duidelijk niet tevreden met de prestaties van Alli en haalde hem na ongeveer een uur spelen naar de kant. Dat zorgde voor woede bij de middenvelder, die het hier duidelijk niet mee eens was. "In mijn ogen is een speler op die positie een speler die het team verbindt en niet een speler die zijn eigen ploeg in problemen brengt", stelt Mourinho op de persconferentie na de wedstrijd.

Knullig balverlies van Alli zorgde ervoor dat Stoke terug kon komen in de wedstrijd. Spurs stond met 0-1 voor door een doelpunt van Gareth Bale. "Ik was boos", houdt Mourinho het kort wanneer de wissel van Alli ter sprake komt. Zijn ploeg won het altijd lastige uitduel bij Stoke wel: in de tweede helft zorgden Ben Davies en Harry Kane ervoor dat Spurs met een 1-3 overwinning aan de haal ging.

Tottenham gaat het in de halve finale van de League Cup in eigen stadion opnemen tegen Brentford. De andere halve finale gaat tussen rivalen Manchester United en Manchester City.