Koeman: 'Misschien had ik zonder de coronacrisis langer moeten wachten op Barça'

Koeman: 'Misschien had ik zonder de coronacrisis langer moeten wachten op Barça'

24-12-2020 12:34
15

Ronald Koeman denkt dat de uitbraak van het coronavirus er voor kan hebben gezorgd dat hij eerder aan de slag ging bij FC Barcelona dan gedacht. Toen het EK nog 'gewoon' in de zomer van 2020 gepland stond, wilde de oefenmeester het Nederlands elftal niet verlaten.

In een groot interview op de website van de Catalanen wordt Koeman gezegd dat hij misschien geen trainer was geworden in Camp Nou als de pandemie niet was uitgebroken. "Dat zou kunnen", reageert de Nederlander. "Toen ze me in januari belden om te vragen of ik geïnteresseerd was, zei ik dat ik het nationale team vijf maanden voor het EK niet kon verlaten."

Wedden

Meer odds

De situatie veranderde toen het EK werd verplaatst. "Toen ik wist dat we niet naar het EK zouden gaan die zomer, zat mijn situatie bij Oranje anders in elkaar", legt Koeman uit. "We verwachtten een normaal EK met fans in verschillende landen, maar dat veranderde toen. Misschien had ik langer op deze baan moeten wachten als de coronapandemie niet was uitgebroken."

Koeman zit op zijn plek in Catalonië en dat zit zijn gezin ook. "Toen de kans kwam om hier te werken, waren mijn vrouw en kinderen erg enthousiast. Ze vonden het zelfs fijner om hier te wonen dan in Nederland. Dat heeft niets met sportieve zaken te maken, maar wel met de manier van leven. We hebben ons hier altijd thuis gevoeld."