'Barcelona zoekt nog steeds een verdediger en biedt Koeman Arsenal-flop aan'

'Barcelona zoekt nog steeds een verdediger en biedt Koeman Arsenal-flop aan'

FC Barcelona is nog steeds op zoek naar een nieuwe centrale verdediger en is uitgekomen bij Shkodran Mustafi. De Duitse stopper van Arsenal zou voor een lage prijs op te halen zijn in het Emirates Stadium.

De Catalanen willen in januari graag een extra centrale verdediger halen, omdat trainer Ronald Koeman niet bijzonder veel opties heeft. Gerard Piqué is geblesseerd en op dit moment wordt de ervaren Spanjaard vervangen door Ronald Araújo en Óscar Mingueza. Dat zijn echter nog jonge spelers en Marca weet dan ook te melden dat Barcelona de Nederlandse trainer meer keuzes wil bieden.

De eerste optie voor de Blaugranas is nog steeds het aantrekken van Eric García van Manchester City. De Spaanse verdediger staat al  maanden op het verlanglijstje van de beleidsbepalers in Camp Nou, maar City wil hem niet laten gaan. García heeft een contract tot medio 2021 en dus hopen de Catalanen hem wel transfervrij over te kunnen nemen, maar tot die tijd moet een andere verdediger de gaten vullen. Dat zou Mustafi moeten worden.

De Duitser kreeg dit seizoen pas 44 speelminuten in de Premier League namens Arsenal en kon in eerdere seizoenen ook niet bewijzen waarom juist hij een plekje in de defensie van The Gunners verdient. Marca denkt dan ook dat Mustafi relatief goedkoop op te halen is in Londen en dat hij op die manier de tussentijdse oplossing voor Barcelona kan vormen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s