Knuffelen na een goal uit den boze in België: boete van 10.000 euro vastgesteld

Knuffelen na een goal uit den boze in België: boete van 10.000 euro vastgesteld

24-12-2020 14:29
143

Belgische clubs gaan een boete krijgen wanneer hun spelers een doelpunt vieren door met elkaar te knuffelen. Dat heeft de competitie-organisator bekend gemaakt na aanhoudende kritiek op de voetballers.

In de laatste weken was er veel te doen rond knuffelende voetballers in de Jupiler Pro League. Zelfs de Belgische premier Alexander De Croo mengde zich in de kwestie. Hij gaf aan dat knuffelende voetballers een slecht voorbeeld zijn voor de kijkers, ook al worden ze uitvoerig getest.

In eerste instantie werd geopperd om knuffelende voetballers een gele kaart te geven, maar dit gebeurt dus niet. De Pro League spreekt wel over administratieve boetes, die dan zullen worden overgemaakt aan een organisatie die een luisterend oor biedt aan iedereen die dat in de coronacrisis nodig heeft. De Pro League wil op die manier toch zijn steentje bijdragen in de strijd tegen corona. 

De Pro League geeft aan dat de aanwezige wedstrijdofficial kan beslissen om een club een boete op te leggen. Dat kan na afloop ook nog gedaan worden na het bestuderen van de beelden. De hoogste boete voor een club in de hoogste divisie is 10.000 euro per vergrijp. Daarnaast krijgen spelers zelf ook nog een boete van 750 euro.