Hartproblemen veranderden Koeman: 'Misschien werd het nu of nooit met Barça'

Hartproblemen veranderden Koeman: 'Misschien werd het nu of nooit met Barça'

24-12-2020 15:38
28

Ronald Koeman staat heel anders in het leven sinds hij in mei met hartproblemen naar het ziekenhuis moest. De trainer van FC Barcelona had dat incident in zijn achterhoofd toen hij besloot om voor de Catalanen te tekenen.

Door de problemen met zijn gezondheid kijkt de trainer van de Blaugranas op dit moment heel anders naar het leven dan daarvoor. "Als dat soort dingen gebeuren, of wanneer mensen die dicht bij je staan ziek worden, dan verandert je leven", zegt hij op de clubsite. "Zelf kreeg ik te maken met hartproblemen en dat zorgt ervoor dat je anders over dingen gaat nadenken."

Toen Koeman gevraagd werd om trainer van Barcelona te worden moest de Nederlander nog eens aan terugdenken aan die moeilijke periode in zijn leven. "Misschien werd het trainen van deze club daardoor een zaak van 'nu of nooit'", legt hij zijn gedachtegang uit. "Ik coach al een paar jaar en ik wil niet doorgaan tot ik 70 ben. Dan was dit dus het juiste moment."

Op dit moment staat de Nederlander met zijn Barcelona op de vijfde plaats in La Liga. De achterstand op koploper Atlético Madrid, dat zelfs nog een wedstrijd tegoed heeft, is acht punten. Real Madrid staat tweede en koestert ook een marge van acht punten op Barça, maar zij speelden juist één duel meer dan de Catalanen.