Feyenoord legt keeperstalenten langer vast: 'Plafond is nog niet bereikt'

Feyenoord legt keeperstalenten langer vast: 'Plafond is nog niet bereikt'

24-12-2020 16:35
12

Feyenoord heeft het contract van jeugdkeepers Thijs Jansen en Tein Troost verlengd tot medio 2023. De jonge goalies komen momenteel uit voor Feyenoord Onder 21, maar trainen al geregeld mee met de eerste selectie van de Rotterdammers.

Technisch directeur Frank Arnesen is zeer verheugd met de contractverlening van de twee talentvolle keepers. 'Ze hebben allebei veelvuldig mee kunnen trainen bij het eerste elftal en op die manier kunnen snuffelen aan het echte werk. Sterker nog: ze hebben bij Feyenoord 1 nadrukkelijk laten zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn', stelt Arnesen op de website van de Rotterdammers.

Volgens Arnesen hebben Jansen en Troost heel wat te bieden aan Feyenoord. 'Twee jongens tjokvol keepersinstinct. Dat gaan we de komende jaren nog verder bij ze ontwikkelen, want hun plafond is nog niet bereikt.'

Jansen keept sinds 2014 bij Feyenoord en tekende afgelopen zomer zijn eerste contract bij de club. Op 9 oktober maakte hij voor het eerst minuten voor Feyenoord 1, tijdens het oefenduel tegen KRC Genk.  Troost maakte zijn debuut voor Feyenoord 1 iets eerder, tijdens de oefenwedstrijd tegen Club Brugge begin september. Troost speelt sinds 2018 in de jeugdopleiding van Feyenoord.