Zwakte Ajax kwam naar voren tijdens wedstrijdbespreking Willem ll: 'Ze spelen CL'

Zwakte Ajax kwam naar voren tijdens wedstrijdbespreking Willem ll: 'Ze spelen CL'

24-12-2020 19:30
57

Kwasi Wriedt heeft gretig gebruik gemaakt van de zwaktes van Ajax. Tijdens de videobesprekingen kwam naar voren dat de Amsterdammers kwetsbaar zijn in counters. Dat werd woensdagavond duidelijk in Tilburg: het werd 1-1 en de Tilburgse goal werd gemaakt door Wriedt.

"We wisten dat we kansen hadden om de wedstrijd te winnen. Vorig seizoen wonnen we bij Ajax", zegt Wriedt tegen FOX Sports. "Tijdens de video-analyses werd duidelijk dat Ajax kwetsbaar is voor counters. Ze pressen natuurlijk heel hoog. Ja, dat was het plan. Ze speelden in de Champions League, dus het is logisch dat ze dan veel balbezit hebben. We moesten wachten op ons moment en hadden zelfs kansen op meer goals, maar ik ben blij met het punt."

Ajax stond al na vier minuten met 0-1 voor en leek af te stevenen op een eenvoudige zege. "Als je na drie minuten een goal tegenkrijgt, is dat verschrikkelijk. Maar ik ben blij met de reactie van het team. Ook tegen AZ speelden we goed in het eerste half uur. Vandaag waren we negentig minuten lang goed", zegt Wriedt.

"Het is erg verdiend, want we speelden een goede wedstrijd. Ook verdedigend stonden we goed. Dit is heel belangrijk voor het team."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie