'Als het weer kan, neem ik Mark Rutte mee naar een wedstrijd van Feyenoord'

'Als het weer kan, neem ik Mark Rutte mee naar een wedstrijd van Feyenoord'

24-12-2020 20:10 Laatste update: 20:13
87

IC-arts Diederik Gommers kan niets met de 'hou je bek'-uitspraak van premier Mark Rutte een paar maanden geleden. Toen er nog fans welkom waren in de stadions, zei Rutte dat zij 'gewoon hun bek moesten houden'. Juichen mocht niet.

Dat ging niet in elk stadion goed, waarna Rutte geïrriteerd reageerde. "Of dat te doen is? Ja hoor. Gewoon je bek houden als je daar zit. Dat is te doen", zei Rutte. Het clipje van de premier ging viraal. Gommers heeft niets met de woorden die Rutte gebruikte. "Zó'n verkeerde opmerking! Dan ga je in een stadion zitten zonder emotie", zegt Gommers tegen NU.nl.

"Ik zit in een stadion om mijn emoties te laten zien. Ik ben wel een emotioneel figuur. Ik vind het ontzettend leuk om met mijn twee zonen naar De Kuip te gaan. Dat geeft een soort wij-gevoel", zegt Gommers, naast arts ook Feyenoord-supporter.

Desondanks is Gommers wel te spreken over Rutte. "Mark Rutte is voor mij een groot voorbeeld in positiviteit. Ik heb hem nu van dichterbij gezien en ik vind het ongelooflijk knap hoe hij het zich eigen heeft gemaakt om positief te zijn. Die man heeft het echt druk, maar als je dan het enthousiasme ziet en hoe die je benadert, daar krijg je energie van als je weggaat. Ik dacht: wat hij kan, kan ik ook."

Als de coronacrisis voorbij is, kan Rutte een uitnodiging van Gommers verwachten. "Ik kan ook de scheidsrechter helemaal verrot schelden. Ik dacht na die opmerking van Rutte: als het weer kan, neem ik hem eens mee naar een wedstrijd van Feyenoord."