'Premier League-top lonkt voor De Roon: twee clubs willen Oranje-controleur'

'Premier League-top lonkt voor De Roon: twee clubs willen Oranje-controleur'

25-12-2020 09:00 Laatste update: 09:03
64

Marten de Roon mag dromen over een toptransfer naar Engeland. Volgens 90min willen Manchester City en Tottenham Hotspur de middenvelder mogelijk gaan overnemen van Atalanta Bergamo.

De Roon speelde in 2016/2017 al in Engeland voor Middlesbrough, en keerde na één seizoen in de Premier League terug naar Atalanta Bergamo. Daar is hij ook dit seizoen weer een van de belangrijkste spelers. De Roon behoort inmiddels ook steevast tot de Oranje-selecties van eerder Ronald Koeman, en nu Frank de Boer.

De 29-jarige De Roon heeft nog een contract van drieënhalf jaar bij Atalanta en moet dus een flinke transfersom opleveren. Manchester City is volgens 90min geïnteresseerd in de controlerende middenvelder, maar houdt de kaarten zeker tot de zomer op zak. Tottenham Hotspur wil mogelijk deze winter al een poging gaan ondernemen voor de Oranje-international. Als manager van Manchester United zei José Mourinho in 2017 al over De Roon: 'Die jongen is fenomenaal, zijn werklust is fenomenaal.'

De Roon zou zelf wel openstaan voor een terugkeer naar Engeland. Hij voelt dat hij te kort in de Premier League heeft gespeeld om zichzelf te bewijzen. In Italië is ook AC Milan belangstellend naar hem.