Solskjaer verklaart opvallende plek Van de Beek: 'Hij is een van de slimme spelers

Solskjaer verklaart opvallende plek Van de Beek: 'Hij is een van de slimme spelers

25-12-2020 12:15
112

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer vindt dat Donny van de Beek het goed heeft gedaan tegen Everton. Hij begon niet op het middenveld, maar als linksbuiten. 

Solskjaer legt uit waarom hij Van de Beek daar neerzette. "Hij is een van die slimme spelers die in de ruimte kan bewegen en ruimte vindt", zegt Solskjaer in Engelse media. "Hetzelfde als Bruno (Fernandes, red.). We willen dat ze allebei tussen de linies bewegen, de bal krijgen, het spel verdelen en ruimtes vinden. Ik vind dat hij dat goed heeft gedaan."

Solskjaer bereidt zich voor op een druk wedstrijdprogramma. Man United heeft zich ook nog eens geplaatst voor de halve finale van de League Cup. "Natuurlijk zijn we blij met de selectie op dit moment. De wedstrijd tegen Man City in de halve finale is ook een grote. We speelden vorig jaar ook al tegen ze in de halve finale, dus we gaan zien hoe we ervoor staat."

De Noor is blij met de spelers die hij heeft. "De selectie is groot. We vertrouwen de spelers. Iedere wedstrijd die je wint, geeft je extra zelfvertrouwen en geloof. We speelden woensdagavond en zaterdagmiddag weer. Daar ben ik uiterarad niet blij mee, maar de energie van het winnen van een wedstrijd maakt het hopelijk goed."