Veerman: 'Had me al ingeschreven bij FC Lienden en zou in de bouw gaan werken'

Veerman: 'Had me al ingeschreven bij FC Lienden en zou in de bouw gaan werken'

25-12-2020 14:33
36

Henk Veerman had niet gedacht dat hij ooit profvoetballer zou worden. Hij verscheen op de radar bij FC Volendam toen hij bij de amateurs de ene na de andere goal maakte. Veerman vertelt erover in gesprek met Voetbal International.

Veerman speelde in de jeugd als centrale verdediger en bood zichzelf aan als spits bij RKAV, dat in de Vijfde Klasse speelde. Dat team miste een paar aanvallers. "Toen heb ik gevraagd of ze mij daar eens voorin wilden zetten. Ik scoorde erop los, maakte in één seizoen 35 doelpunten. Maar op een niveau… Ik speelde tegen bierelftallen", zegt Veerman tegen VI.

Hij werd plots gevraagd voor het zaterdagteam van RKAV, dat uitkwam in de Hoofdklasse. Ook daar werd hij topscorer, waarna Veerman bij de beloftenploeg van Volendam terecht kwam. "Ik had me al ingeschreven bij FC Lienden en zou in de bouw gaan werken", zegt Veerman. Alles veranderde toen de spits van sc Heerenveen als invaller in tien minuten tijd vier keer scoorde tegen Achilles '29. "Die invalbeurt veranderde alles. Ineens kon ik bij FC Volendam toch een redelijk contract krijgen, met een paar honderd euro extra, waardoor ik normaal kon leven. Ik hoefde dus toch niet te gaan werken en tekende bij."

"Als je het allemaal op een rijtje zet, is het best bizar", zegt Veerman. "Ik heb als jonge jongen altijd van een carrière als profvoetballer gedroomd. Later werd voetbal iets waar ik vooral veel plezier aan beleefde. Dat is in wezen nooit veranderd, ook niet toen ik uiteindelijk toch wel prof kon worden. Dat is denk ik ook een van de redenen waarom ik nog zo ver gekomen ben. Het is voor mij altijd een hobby gebleven."