'Eerste kerstdag vrij, tweede kerstdag trainen en dan staat AZ voor de deur'

'Eerste kerstdag vrij, tweede kerstdag trainen en dan staat AZ voor de deur'

25-12-2020 16:46
25

De beslissing om de wedstrijd tussen FC Utrecht en AZ te verplaatsen naar 27 december vanwege de Champions League-verplichtingen van AZ viel een aantal maanden geleden niet in goede aarde bij de ploeg uit de Domstad. De ploeg van René Hake traint door tijdens Kerst om zich voor te bereiden op het treffen.

"De jongens hebben eerste kerstdag vrij gekregen om met hun gezin en familie te kunnen zijn", vertelt Hake voor de camera van Utrecht TV. "Tweede kerstdag gaan we trainen en een dag later staat AZ voor de deur."

Het duel stond voor eerder dit seizoen gepland, maar werd vanwege het drukke Europese speelschema van AZ verplaatst. De Alkmaarders waren nog actief in de voorrondes van de Champions League. Na een wat stroeve start van de competitie is de AZ-trein de laatste weken op gang gekomen, vindt ook Hake. "Als je ziet hoe AZ de laatste weken naar boven sluipt op de ranglijst... Het is een goede ploeg, die daar ook thuishoort. Aan ons de uitdaging om tegen ze te laten zien dat we goed kunnen spelen."

De wedstrijd tussen Utrecht en AZ begint zondag om 14.30 uur.