Schmidt looft PSV-pupil: 'Ik begrijp wel waarom hij zo interessant is'

Schmidt looft PSV-pupil: 'Ik begrijp wel waarom hij zo interessant is'

25-12-2020 19:04
163

Roger Schmidt is blij dat Mohamed Ihattaren steeds dichter bij zijn oude vorm komt. De PSV-trainer begrijpt dat er veel vragen werden gesteld over de jonge middenvelder, die een tijd buiten de wedstrijdselectie werd gehouden.

Schmidt werd in de mindere periode van Ihattaren vaak gevraagd naar zijn pupil. Hij had daar echter geen problemen mee. "Nee, ik begrijp wel waarom hij zo interessant is", vertelt Schmidt in gesprek met Omroep Brabant. "Het is altijd hetzelfde: als jonge spelers uitstekende kwaliteiten hebben in hun jonge jaren zoals Mo dat heeft. En ze hebben als jonge speler al gespeeld in een team zoals PSV, dan wordt er op ze gefocust. Dat is normaal natuurlijk."

De PSV-trainer vindt dat kritische vragen over een speler erbij horen wanneer die minder presteert dan normaal. "Als deze spelers het een beetje moeilijk hebben, dan vindt iedereen dat ook interessant. Dus het is normaal om meer te praten over dit soort spelers. Dat hoort bij het voetbal."

Inmiddels lijkt Ihattaren weer richting zijn oude vorm te groeien, tot genoegen van Schmidt. "Als ik eerlijk ben vind ik het fijn om over Mo te praten, maar dan wel op een positieve manier. En nu kunnen we natuurlijk veel over Mo praten, want hij speelt goed. Hij is fysiek beter en in een goede conditie. En nu laat hij, na een lange tijd, zijn kwaliteiten weer zien. Ik ben heel blij met zijn ontwikkeling."