Opmerkelijk: Wolves verbiedt selectiespelers om naar de supermarkt te gaan

Opmerkelijk: Wolves verbiedt selectiespelers om naar de supermarkt te gaan

26-12-2020 10:52
33

De clubleiding van Wolverhamption Wanderes heeft spelers van de club verboden om zelf boodschappen te doen. Het bestuur wil op deze manier het risico van coronabesmettingen binnen de selectie verkleinen.

"We moeten onszelf beschermen. Sinds de start van het virus heeft de staf van onze keuken een grote doos samengesteld met de basisingrediënten die we nodig hebben. Gedurende het hoogtepunt van de pandemie had iedereen die binnen", vertelt Wolves-trainer Nuno Espirito Santo aan de BBC.

Toen de besmettingscijfers terugliepen, kregen de spelers van Wolves weer de mogelijkheid om zelf de dagelijkse boodschappen te halen. "Maar nu het aantal besmettingen weer stijgt en er een nieuwe variant van het virus is waar iedereen zich zorgen over maakt, beginnen we weer opnieuw. Spelers en gezinnen mogen niet naar de supermarkten", legt Santo uit.

Volgens Santo is de maatregel noodzakelijk. "Het gaat erom onszelf te beschermen tegen het virus. Er zijn zoveel mensen die voor ons zorgen." Wolverhampton speelt zondagavond de lastige thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De wedstrijd begint om 20.15 uur.