'Roda-fraudeur kon geen pak betalen en liep in outfit van ontslagen trainer rond'

'Roda-fraudeur kon geen pak betalen en liep in outfit van ontslagen trainer rond'

26-12-2020 11:53 Laatste update: 12:25
27

Mauricio Garcia de la Vega, de nep-investeerder die een paar maanden bij Roda JC rondliep, had geen geld om een eigen pak te betalen. In plaats daarvan droeg de Mexicaan een outfit van Robert Molenaar, de trainer die voor het arriveren van De la Vega was ontslagen.

Het personeel in het Parkstad Limburg Stadion verwonderde zich over het pak van de vermeende geldschieter, dat te groot uitviel en de mensen bijzonder bekend voorkwam. Het bleek het pak van de ontslagen trainer Molenaar te zijn. "Dat pak van De la Vega hangt ondertussen weer in de kast bij ons", zegt huidig Roda-directeur Martijn Wismans tegen L1.

Het bijzondere verhaal is voor iedereen binnen de Koempelclub bekend. "Het pak is een collectors item geworden", lacht Wismans. "Het blijft een ongelofelijk verhaal. Ik heb dat ook maar vanaf de zijlijn meegekregen, omdat ik toen nog geen directeur was van Roda JC. Maar ik weet wel dat het pak nu weer in de kast hangt."

In 2019 was De la Vega als geldschieter verbonden aan Roda, maar hij kwam nooit met investeringen over de brug. In september 2019 besloten boze fans van de Kerkraadse club De la Vega uit het stadion te zetten. Vlak daarna bereikten de club en de Mexicaan een akkoord over een vertrek.