'AZ hielp me met het leren van de taal en daardoor voelde ik me snel thuis'

'AZ hielp me met het leren van de taal en daardoor voelde ik me snel thuis'

Pantelis Hatzidiakos bereikte onlangs de mijlpaal van 100 wedstrijden voor AZ. De Griekse verdediger kwam bijna tien jaar geleden naar Nederland en hoopte toen op een kans in het eerste elftal van de Alkmaarders.

Dat is hem gelukt, want sinds 2015 speelde 'Panta' 100 wedstrijden in het shirt van AZ. "Dat is een mooie mijlpaal na tien jaar in Nederland", zegt de Griek tegenover de officiële kanalen van de Noord-Hollanders. "Vanaf de eerste dag dat ik hier kwam droomde ik van het eerste elftal. Dat dat gelukt is en dan ook nog eens met honderd wedstrijden is prachtig."

In 2011 maakte Hatzidiakos als veertienjarige jongen de beslissing om naar Nederland te gaan. "Ik moest als jonge jongen acclimatiseren en de taal leren", herinnert de verdediger zich. "Dat was soms wel lastig, want je moet opnieuw vrienden maken. Ik moet wel zeggen dat ik me vanaf het begin thuis heb gevoeld. AZ heeft me geholpen met het leren van de taal en ik voel me heel goed hier."

De op Rodos geboren voetballer speelde dit seizoen in twaalf competitiewedstrijden en zes Europa League-wedstrijden mee namens AZ. Daarin kwam hij niet tot scoren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s