'Slippertje' in 2014 nog altijd een open wond bij Gerrard: 'We waren zo dichtbij'

'Slippertje' in 2014 nog altijd een open wond bij Gerrard: 'We waren zo dichtbij'

26-12-2020 14:52
12

Steven Gerrard heeft ruim zes jaar na zijn 'glijpartij', die Liverpool uiteindelijk de titel kostte, nog steeds last van een schuldgevoel. De voormalig middenvelder, die nu trainer is van Rangers, hoopt dat hij bij zijn huidige club het incident kan doen vergeten.

In het seizoen 2013/2014, toen Brendan Rodgers trainer was op Anfield, stond Liverpool met nog drie wedstrijden te gaan vijf punten voor op de concurrentie. Een slippertje van Gerrard in de thuiswedstrijd tegen Chelsea leverde echter een nederlaag op, waardoor Manchester City terug kon keren in de titelrace en uiteindelijk ook het kampioenschap voor zich opeiste.

Wedden

Meer odds

De nu 40-jarige Engelsman denkt er nog vaak over na. "Het motiveert me tot op de dag van vandaag", zegt Stevie G in een groot interview met The Athletic. "Die gebeurtenis aan het einde van mijn loopbaan bij Liverpool was echt een flinke klap voor mij. Als spelersgroep en als club was het heel erg teleurstellend, want we waren er destijds zo dichtbij."

Dat Liverpool afgelopen seizoen alsnog kampioen werd hielp Gerrard om de wond enigszins te doen helen, maar dat is nog steeds niet helemaal gelukt. "Het heeft absoluut geholpen, maar persoonlijk gezien denk ik dat een hoogtepunt als trainer ook kan bijdragen aan het helen van die wond."