'Twee echte spitsengoals' van Lang: 'Was moeilijk om mij in te houden'

'Twee echte spitsengoals' van Lang: 'Was moeilijk om mij in te houden'

26-12-2020 17:31 Laatste update: 17:37
32

Noa Lang schitterde zaterdag voor Club Brugge. In het Jupiler Pro League-duel met KAS Eupen (3-0) trof de 21-jarige aanvaller twee keer doel. Hij liet zelfs bewust de kans op een hattrick lopen.

Lang brak op Tweede Kerstdag na rust de ban voor Club Brugge met twee goals. In de 82e minuut kon de oud-Ajacied voor zijn derde van de middag tekenen, maar dat deed hij dus niet. "Mijn goals waren twee echte spitsengoals, ik ben er blij mee. Ik had ook voor de hattrick kunnen gaan, maar ik zag David (Okereke, red.) in mijn rug komen en hij is mijn maatje", zegt hij tegen Sporza. "Ik ben even blij met een assist als met een goal."

Lang vierde zijn treffers niet al te uitgebreid, met oog op de aangescherpte coronamaatregelen op de Belgische velden. Dat is echter niet makkelijk. "Het was moeilijk om me in te houden en niet te knuffelen bij de goals. Als je scoort, heb je emotie. Iedereen wil juichen, maar het kan niet. Het zijn de regels, we moeten ze naleven."

Lang wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Ajax. Club Brugge neemt hem daarna voor zes miljoen euro definitief over. De jeugdinternational scoorde vijf keer en gaf drie assists in elf optredens in de Belgische competitie.