Bazoer wil terugkeer in Oranje en kiest favoriete positie: 'Ik kan verdedigen'

Bazoer wil terugkeer in Oranje en kiest favoriete positie: 'Ik kan verdedigen'

26-12-2020 18:15
80

Riechedly Bazoer is blij met zijn rol bij Vitesse, waar hij als spelverdeler in de defensie wekelijks tot de uitblinkers behoort. De 24-jarige verdediger annex middenvelder hoopt inmiddels op een terugkeer in het Nederlands elftal.

"Op het trainingskamp had ik wel mijn bedenkingen toen de trainer met deze opstelling kwam. Dat was voor een oefenwedstrijd tegen PSV, dat liep meteen goed. Maar het is geweldig uitgepakt", zegt Bazoer tegen Voetbal International. "Ik denk dat ik op deze positie nog beter tot mijn recht kom. Ik ben veel aan de bal kan mijn lange trap kwijt of het middenveld in schuiven en daar dan een man meer creëren."

"Al die dingen kun je pas doen als je goed verdedigt. Dat kan ik", benadrukt Bazoer. "Ik heb natuurlijk in de jeugd bij PSV rechts achterin en rechts centraal gespeeld. Dan moet je meedogenloos willen zijn en het spelletje zien. Alleen wilde ik dat op een gegeven moment niet meer. Ik dacht dat mijn kwaliteiten op dat moment beter op het middenveld pasten. Dat kon wel bij Ajax en vergeet niet, het heeft ook goed uitgepakt bij Ajax. Daar heb ik toch het eerste elftal en Oranje gehaald."

In Amsterdam gaf de huidige bondscoach Frank de Boer hem vertrouwen en liet hem ook debuteren. "Dat vergeet je niet. Ik had een heel goede band met hem en heb die nog steeds. Nee, hij heeft me niet gebeld of zo. Het is niet dat we appen of elkaar spreken. Laat één ding duidelijk zijn. Ik wil me niet in Oranje praten. Mijn persoonlijke doel is wel weer in Oranje te komen, maar dat doe je door goed te voetballen. Ik moet hier zo doorgaan, dan zien we het wel waar het uitkomt."