''Group of senior players' steunt Özil en wil verbannen grootverdiener terug'

''Group of senior players' steunt Özil en wil verbannen grootverdiener terug'

26-12-2020 21:42
43

Arsenal richtte zich tijdens Boxing Day op en maakte tegen stadgenoot Chelsea een einde aan een lange reeks zonder overwinningen. Rustig is het echter allerminst bij The Gunners: de verbanning van Mesut Özil zorgt intern voor spanningen en tweespalt, weet The Telegraph.

Özil wordt slapend rijk in het Emirates Stadium: de Duitse spelmaker verlengde begin 2018 zijn contract en werd één van de bestbetaalde spelers in de Premier League, maar was na de komst van manager Mikel Arteta niet meer nodig. De linkspoot uit Gelsenkirchen speelde in maart zijn laatste officiële wedstrijd en is niet eens ingeschreven voor dit Premier League-seizoen. Özil wil echter niet onder zijn contract uit, waardoor Arsenal nog tot komende zomer aan zijn megasalaris vastzit.

Sommige Arsenal-spelers zouden echter graag zien dat hij na de jaarwisseling weer in genade wordt aangenomen. The Telegraph noemt geen namen, maar stelt wel dat 'a group of senior players' in de kleedkamer op de hand van Özil is. Andere spelers binnen de verdeelde spelersgroep zien dit echter niet zitten.

Arsenal won op Tweede Kerstdag weer eens een competitiewedstrijd, na zeven Premier League-duels zonder zege. The Gunners kruipen dankzij de 3-1 zege op Chelsea weer weg van de degradatiestreep, maar staan nog altijd slechts veertiende.