Woede in Brazilië om 'schaamteloze' Neymar door 'feest met 500 mensen'

Woede in Brazilië om 'schaamteloze' Neymar door 'feest met 500 mensen'

27-12-2020 10:10
185

Neymar ligt hevig onder vuur in Brazilië. De sterspeler van Paris Saint-Germain en de Goddelijke Kanaries zou vijfhonderd mensen hebben uitgenodigd in zijn villa in Mangaratiba in de staat Rio de Janeiro.

Volgens O Globo organiseert Neymar sinds Eerste Kerstdag een groot feest, dat tot 1 januari moet duren. De 28-jarige aanvaller huurde een band in, zodat zijn gasten zich kunnen vermaken in zijn ondergrondse disco. Hij nam de nodige voorzorgsmaatregelen om geluidsoverlast te beperken. Zo zorgde hij voor akoestische isolatie en huurde hij een naastgelegen villa.

Om te voorkomen dat de media lucht zouden krijgen van het feest, heeft Neymar zijn gasten verboden om op het feest te filmen of foto's op sociale media te plaatsen. Desondanks is het 'besloten' feestje van Neymar dus toch uitgelekt en een storm van verontwaardiging raast over Brazilië. O Globo noemt de actie van Neymar 'schaamteloos'.

Het Zuid-Amerikaanse land is hard getroffen door de coronapandemie. Inmiddels zijn 190.000 mensen overleden aan het virus. Door het oplopende aantal besmettingen waren juist weer strengere maatregelen aangekondigd met het oog op de feestdagen.