AZ afgehaakt in titelrace: 'Gaat nu om eigen bv van Stengs, Wijndal en Boadu'

AZ afgehaakt in titelrace: 'Gaat nu om eigen bv van Stengs, Wijndal en Boadu'

27-12-2020 10:31 Laatste update: 10:59
175

Het is zeer de vraag of het lek boven is bij AZ na zeges op FC Twente, Willem II en Vitesse. Dat stelt NOS-verslaggever Jeroen Elshoff, die benadrukt dat de ontslagen trainer Arne Slot zeer geliefd was bij veel spelers en stafleden.

"Je ziet wel dat spelers de knop snel hebben omgezet na het vertrek van Slot, maar dat is omdat ze hun EK-kansen niet willen vergooien", zegt Elshoff op de website van de omroep. "Spelers als Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Owen Wijndal, Marco Bizot en ook Myron Boadu kunnen niet met hun kop omlaag gaan rondlopen, want dan berokkenen ze schade aan hun eigen carrière. Het gaat nu om hun eigen bv."

Ondanks de recente overwinningen verwacht Elshoff niet dat AZ onder interim-trainer Pascal Jansen nog aanhaakt in de titelrace. De Alkmaarders wacht in januari een loodzwaar programma met uitduels bij PSV en Feyenoord en een thuiswedstrijd tegen Ajax. "Het zou me verbazen als AZ schadeloos door die maand komt. En dat moet wel als ze het gat met Ajax en PSV echt willen dichten."

"Ik zie ze nog wel derde worden. En dan mogen ze met deze voorgeschiedenis best tevreden zijn, maar eigenlijk had dit het jaar van de oogst moeten worden voor AZ. Want er is heel veel kwaliteit en je kan je afvragen of die er volgend jaar ook nog is", aldus Elshoff. AZ besluit het jaar zondag met een uitduel bij FC Utrecht.