'Al 30 jaar droom van Pérez, maar Barça-kandidaten, Juve en Bayern zijn tegen'

'Al 30 jaar droom van Pérez, maar Barça-kandidaten, Juve en Bayern zijn tegen'

Gepubliceerd: zondag 27 december 2020 om 11:46zo 27-12-2020 om 11:46

Aleksander Ceferin denkt niet dat een Super League er ooit komt. De voorzitter van de UEFA slaat terug naar Real Madrid-preses Florentino Pérez, die onlangs opnieuw een pleidooi hield voor het toernooi dat de Champions League moet vervangen.

"Dit is al dertig jaar de droom van Pérez, zelfs al toen ik nog niet in het voetbal actief was", reageert Ceferin tegen het Sloveense 24ur. Hij denkt echter niet dat het zo'n vaart zal lopen. "De twee grootste presidentskandidaten van Barcelona hebben zich openlijk uitgesproken tegen een Super League. Bayern, Juventus en verschillende Engelse club zijn ertegen. Het is een idee, een wens van mensen die niet geven om de rest van de voetbalclubs. Zij kijken alleen naar vandaag en niet naar morgen."

Ceferin benadrukt dat de rechten voor de Champions League tot 2024 zijn verkocht. Hij sluit niet uit dat er daarna wel verandering komt, maar niet zo rigoureus als Pérez wil. Hij stelt de 'kleine' landen gerust. "We willen de waarde van de nationale competities behouden, dus we hebben het niet over spelen in het weekeinde. Maar er komen allerlei ideeën ter sprake, om de opzet nog interessanter te maken. De droom om in dit toernooi actief te zijn zal net zo realistisch blijven als die nu is."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws