Prijzenregen in Dubai: Ronaldo verkozen tot beste speler van 21ste eeuw tot nu toe

Prijzenregen in Dubai: Ronaldo verkozen tot beste speler van 21ste eeuw tot nu toe

Gepubliceerd: zondag 27 december 2020 om 17:55zo 27-12-2020 om 17:55

Cristiano Ronaldo is verkozen tot de beste voetballer van de 21ste eeuw tot nu toe. Die eer is de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar ten deel gevallen tijdens het Globe Soccer Awards-gala in Dubai.

Ronaldo is al bijna de gehele eeuw actief als profvoetballer. De 35-jarige Portugees debuteerde in 2002 voor Sporting Portugal, versierde één jaar later een transfer naar Manchester United en maakte later furore bij Real Madrid en Juventus. Ronaldo won in die tijd al talloze prijzen – naast zijn Ballons d'Or zeven landstitels, vijf Champions Leagues en één EK-titel – en kan nu dus opnieuw een bokaal in de prijzenkast toevoegen.

Tijdens dit gala werden meerdere prijzen uitgereikt, zowel individuele onderscheidingen als teamprijzen. Robert Lewandowski werd – anderhalve week nadat hij de FIFA-prijs al in ontvangst mocht nemen – uitgeroepen tot beste speler van 2020. De Poolse goalgetter mocht ook namens Bayern München de Club van het Jaar-prijs in ontvangst nemen. Real Madrid werd verkozen tot beste club in de periode 2001-2020. Oeuvreprijzen waren er ook voor Iker Casillas en Gerard Piqué: de twee Spanjaarden ontvingen de zogeheten Player Career Awards.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws