Bergwijn nog op hatelijke nul: 'Andere opdracht, maar je gaat hem snel weer zien'

Bergwijn nog op hatelijke nul: 'Andere opdracht, maar je gaat hem snel weer zien'

27-12-2020 21:16 Laatste update: 21:55
20

Steven Bergwijn beleefde in 2020 een spetterende entree bij Tottenham Hotspur, met een doelpunt in zijn debuut tegen Manchester City. Sindsdien zijn er nog twee bij gekomen, maar Bergwijn staat in dit seizoen nog op nul treffers: zorgen maakt hij zich echter niet.

Het een en ander heeft te maken met zijn rol in het huidige Tottenham: van Bergwijn wordt ook veel verdedigende arbeid verwacht. "Ik heb een andere opdracht gekregen, ook met de back mee", vertelt hij aan Ziggo Sport. "Dan is het ook lastiger om in zulke situaties te komen. Maar je gaat hem (zijn kenmerkende manier van juichen, de hand voor het gezicht en de middelvinger om de ringvinger heen, red.) snel weer zien."

Bergwijn voelt zich in ieder geval gewaardeerd door manager José Mourinho. "Hij is gewoon eerlijk en praat veel met me. Een goed mens, iemand die alles voor zijn spelers doet en voor zijn spelers door het vuur zal gaan. Een vaderfiguur eigenlijk. Ik denk dat we wel een goede band hebben."

Tottenham Hotspur speelt zondagavond, één dag na Boxing Day, een uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. Bergwijn is op de bank begonnen.