FC Utrecht kind van de rekening: 'Duidelijk een voorgekookt plan van de top-drie'

FC Utrecht kind van de rekening: 'Duidelijk een voorgekookt plan van de top-drie'

27-12-2020 21:44
270

FC Utrecht vierde in 2020 zijn vijftigste verjaardag, maar had niet veel reden om feest te vieren. De manier waarop de club vorig seizoen Europees voetbal misliep, zit eigenaar Frans van Seumeren nog altijd niet lekker.

FC Utrecht stond zesde toen de competitie werd stilgelegd, had nog een inhaalduel met Ajax tegoed én zou de bekerfinale tegen Feyenoord nog spelen. Het vervolg is bekend: het seizoen werd niet meer afgemaakt, Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Willem II mochten Europa in, FC Utrecht bleef met lege handen achter. "Dit was duidelijk een voorgekookt plan van de drie grote clubs met instemming van de KNVB. Zij hadden er belang bij dat het zo ging", moppert Van Seumeren in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

De handelswijze van KNVB-directeur Eric Gudde zit hem nog altijd niet lekker. "Ajax en PSV konden de Champions- en Europa League in, Feyenoord kreeg de bekerfinale cadeau van meneer Gudde." Die eindstrijd had makkelijk nog gespeeld kunnen worden, vindt Van Seumeren. "Doordat de UEFA de inschrijving uitstelde voor het Europa League toernooi. We hadden de finale dus makkelijk voor het begin van het nieuwe seizoen kunnen spelen, maar ook daar ging de KNVB niet in mee", blikt hij terug. "Er was al een een-tweetje gemaakt tussen de KNVB en de UEFA om deze wedstrijd zogenaamd op sportieve gronden toe te kennen aan Feyenoord."

De beide ijzers in het Utrechtse vuur waren op slag verdwenen. "Sportief gezien voor ons een domper, maar ook financieel een forse tegenvaller. Er was 6 miljoen te verdelen. Wij kregen als druppel op een gloeiende plaat 6 ton voor de misgelopen inkomsten van meneer Gudde", aldus van Seumeren, die wel klaar is met de KNVB-directeur. "Ik hoef Gudde niet meer te spreken. Als voorzitter van de KNVB is hij uiteraard welkom in ons stadion, maar van mij krijgt hij geen hand. Ook niet als dat weer mag."