Spurs staat van minuut 1 tot minuut 86 voor, maar verzuimt Liverpool te benaderen

27-12-2020 22:09 Laatste update: 22:30
29

Tottenham Hotspur heeft niet geprofiteerd van het verrassende puntenverlies van Liverpool eerder op de zondag. De ploeg van José Mourinho sloeg op bezoek bij Wolverhampton Wanderers binnen één minuut toe, slaagde er 85 minuten lang in om die voorsprong te verdedigen, maar kon Molineux niet verlaten met drie punten in de tas.

Tanguy Ndombélé brak na welgeteld 57 seconden de wedstrijd open. De Fransman kreeg een afgeslagen hoekschop voor zijn voeten en doelman Rui Patrício zag de verdekte inzet van Ndombélé te laat aankomen: 0-1. Tottenham kreeg een paar grotere en kleinere kansen om verder afstand te nemen, maar het bleef voor rust bij 0-1.

The Wolves werden in de loop van de eerste helft al sterker en mochten ook na rust lange tijd hopen op een resultaat, hoewel grote kansen schaars waren. Vier minuten voor tijd, toen Tottenham al bijna anderhalf uur lang op voorsprong stond, ging het echter alsnog mis. Pedro Neto slingerde een hoekschop voor de goal, Romain Saïss meldde zich bij de eerste paal en knikte de bal vakkundig in de verre hoek: 1-1.

Tottenham had vrijwel de hele tweede helft in de reageerstand gestaan, maar moest nu halsoverkop op zoek naar de winnende goal. Die werd echter niet gevonden, ook niet in de zes minuten durende extra tijd. Spurs had van plek acht naar plek drie kunnen klimmen, maar staat nu op een gedeelde vijfde plek met Manchester City, op zes punten van Liverpool.