Stengs zet titel AZ uit het hoofd: 'Daarna kijken we wel naar de ranglijst'

Stengs zet titel AZ uit het hoofd: 'Daarna kijken we wel naar de ranglijst'

28-12-2020 07:57 Laatste update: 10:11
42

Calvin Stengs stelt dat AZ de landstitel uit het hoofd moet zetten. AZ leed tegen FC Utrecht zondag opnieuw puntenverlies, waardoor de Alkmaarders niet konden aanhaken bij de top-drie.

AZ stevende tegen Utrecht af op een overwinning. De Alkmaarders kregen echter diep in blessuretijd nog de gelijkmaker om de oren. "Ik denk dat het doodzonde is", vertelt Stengs na afloop van het duel tegen FOX Sports. "We gaan weer terug naar het begin van het seizoen. Toen gaven we het ook een paar keer weg. We sluiten de eerste seizoenshelft hetzelfde af."

Vorig jaar was AZ een serieuze kanshebber voor de landstitel. Dit seizoen bezetten de Alkmaarders echter een vijfde plek na veertien gespeelde wedstrijden in de Eredivisie. Stengs denkt dan ook dat AZ op dit moment geen aanspraak maakt op het kampioenschap. "Ik denk dat we daarvoor dit seizoen te veel hebben laten liggen. We zullen het nu gewoon wedstrijd voor wedstrijd moeten bekijken. Daarna kijken we op wel naar de ranglijst."

Stengs kwam tegen Utrecht wel op een fraaie manier tot scoren. Hij kapte Joris van Overeem uit, waarna hij met zijn chocoladebeen de bal van buiten de zestien in het net werkte. "Ik denk dat ik af en toe nog te gul ben. Ik moet beslissender zijn in dat opzicht. Ik moet dus meer voor mezelf spelen, in plaats van dat ik op zoek ga naar de pass."