'Schöne krijgt uitweg aangeboden en kan sportieve Serie A-promotie maken'

'Schöne krijgt uitweg aangeboden en kan sportieve Serie A-promotie maken'

28-12-2020 10:29
28

Cagliari wil Lasse Schöne verlossen van zijn bijrol bij Genoa. De Deense middenvelder is bij zijn huidige club niet ingeschreven voor het Serie A-seizoen en competitiegenoot Cagliari wil daar van profiteren.

Volgens La Gazzetta dello Sport wil Schöne heel graag weg bij Genoa en komt het bod van Cagliari als geroepen. De 34-jarige Deen speelde dit seizoen nog geen minuut voor zijn huidige club en de Sardijnen zien nog wel een rol voor de voormalig Ajacied weggelegd. Ze zouden hem in januari spotgoedkoop over kunnen nemen, omdat het contract van Schöne in de zomer van 2021 afloopt.

Vorig seizoen speelde de vrijetrappenspecialist nog 34 wedstrijden voor Genoa, maar dit seizoen is alles anders. Het heeft de club van trainer Davide Ballardini niet bepaald geholpen, want ze staan momenteel op de achttiende plaats. Het geïnteresseerde Cagliari staat vijftiende in de Serie A en dus zou Schöne zelfs sportieve promotie kunnen maken.

Veel Ajax-fans deden de afgelopen maanden een oproep aan de club om Schöne terug te halen naar Amsterdam, maar dat lijkt er niet van te gaan komen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet al optekenen dat de Deen als speler niet meer in het Ajax-shirt zal spelen, maar dat een comeback in een andere hoedanigheid wél waarschijnlijk is.